Santa Maria La Nave er en prisvinnende, familiedrevet vingård, som ligger på Etna og har en svært begrenset produksjon.

Vinen produsert av Santa Maria La Nave er et produkt av vindyrking i svært krevende og ville områder i stor høyde. Vingården ligger midt i hjertet av hundrevis av år gamle lavastrømmer med svært mineralsk jord, som produserer en vin med et ekstraordinært mineralinnhold og en raffinert duft av fjell og hav. Vingården følger de gamle etniske landbrukstradisjonene, og reflekterer en forpliktelse til ekstrem vindyrking og produserer ekstraordinære viner som et resultat.

Vingårdens historie går tilbake til 1954 da Giuseppe Mulone flyttet til Catania og ble betatt av fruktbarheten til den vulkanske jorden på Etna. I 1980 kjøpte Mulones sønn en eiendom på Etna, hvor en liten og eldgammel vingård av Nerello Mascalese og Nerello Cappuccio ble dyrket med kjærlighet og lidenskap. Vinfremstillingsprosessen følger naturlige metoder forankret i lokale tradisjoner.

Vingården er dedikert til å bevare vinkulturarven til Etna gjennom moderne, men respektfulle vinifikasjonsprosesser. I dag drives vingården av Sonia Spadaro Mulone og ektemannen Riccardo. De fortsetter det utmerkede arbeidet til Sonias bestefar ved å håndlage noen av Etnas mest spennende viner. Som stolte arvinger etter Giuseppe Mulone er de forpliktet til å opprettholde de grunnleggende prinsippene de har lært av deres forfedre, og sikre fortsettelsen av Santa Maria La Naves visjon for generasjoner fremover.

Santa Maria La Nave

Millesulmare 2019

  • Milesulmare er en vulkansk hvitvin laget av den lokale vinsorten Grecanico Dorato og dyrket på 1100 meter over havet. Høyden på vingården Casa Decima er en av de høyeste i Europa, og vingården ligger i hjertet av hundrevis av år gamle lavastrømmer i svært mineralsk jord, som gir en vin med et ekstraordinært mineralinnhold og en raffinert duft av fjell og hav. En vin med en dypt forankret identitet, produsert i henhold til etnisk vinlagstradisjon og som viser en dyp oppmerksomhet til druene hvis dufter og smak er symbolet på hele området, og etterlater de som drikker den målløse.

  • Valør: Sicilia DOC Bianco

    Variasjon: Grecanico Dorato 100 %

    Høyde: 1,100 meter

    Klima: Typisk fjellklima, varmt og tørt i de lange sommerdagene, og med temperaturer nær 0 grader om natten. De perfekte mikroklimatiske forholdene og fraværet av forurensning forhindrer utbruddet av sykdommer og botris cinera

    Vingård: Svært mineralsk jord

    Utbytte: Ca. 700-800 gram druer per vinstokk

    Høsting: Håndplukket

    Vinproduksjon: Druene avstilkes før en myk presseprosess som produserer 60% av førstepressingsmost og er kalddekantert (ved 10 °C) i 36 timer, deretter helles den og separeres fra bunnfallet. Kun urfolksgjær tilsettes. Den alkoholiske gjæringen foregår ved en overvåket temperatur på 18-20°, noe som gjør det mulig å bevare dets aromatiske innholdet. En uke senere ved slutten av prosessen, dekanteres vinen og separeres fra det grove bunnfallet. Etter 10 dager utføres prosessen med bâtonnage en gang i uken. Vinen stabiliserer seg ved kalde temperaturer, også fra vinstenssynspunkt. Etter en lett klarings- og filtreringsprosess tappes Millesulmare og lagres i flere måneder før den kan smakes av sine kjennere.

    Alkohol: 12,5 %

    Farge: Lys strågul, med sterke gyldne refleksjoner

    Nese: Elegant og balansert. Eple, hvit fersken, sitrus, vanilje og hvit pepper med en uttalt mineralsk tone

    Smak: Tørr, med en behagelig syrestruktur, markerte mineralske hint og sitrusaktige toner. Nydelig vedvarende finish

  • Den ideelle serveringstemperaturen er 7-8 grader. Noen sommelierer foretrekker en høyere serveringstemperatur (omtrent 10 grader) for bedre å sette pris på luktkomplekset og mineralsammensetningen. Aldringsevne: 8-10 år.

  • Veldig elegant når den kombineres med fisk, hummer, reker, hvitt kjøtt og grønnsaker. Utmerket når den kombineres med sushi, sashimi og østers.

  • Begrenset opplag med kun 5.598 flasker. Hver flaske er nøyaktig nummerert.

Calmarossa 2019

  • Calmarossa kommer til liv på Ilice-fjellet, et sidekrater på den sørøstlige skråningen av Etna, preget av sin fine svarte sand og vulkansk aske. Jorden er rik på mineraler, noe som gjør den perfekt for dyrking av vinstokker. I løpet av de siste 50 årene har denne eldgamle pre-phylloxera-vingården blitt dyrket med ekte kjærlighet og hengivenhet i henhold til et biodynamisk regime basert på århundrer med gammel etnisk vinproduksjon. Calmarossa er en sterk og sta vin, men elegant på samme tid. Produsert i små mengder, fra dramatiske omgivelser, er dette utsøkte og matvennlige viner.

  • Valør: Etna DOC Rødvin

    Variasjon: Nerello Mascalese 85 %, Nerello Cappuccio 15 %

    Vingård: Contrada Monte IIlice. Alder på vinstokker opp til 180 år

    Høyde: 720-850 meter over havet

    Jordsmonn: Svart vulkansk sand 1030 c.e.

    Klima: Tørt med vind om sommeren. Betydelige nedbørsmengder om vinteren og våren med sterke temperatursvingninger fra dag til natt i løpet av året. Motvirket av det dype rotsystemet til sine eldgamle viner, som strekker ned i vulkansk jord på jakt etter vann og mineraler

    Vingård: Ca 2,5 hektar og ca 8000 planter per hektar

    Utbytte: Ca. 800 gram druer per vinstokk

    Høsting: Håndplukket

    Vinproduksjon: Fermentering og maserasjon varte i tre uker med “pump-overs” for å oppnå ønsket ekstraksjonsnivå. Etter tre ukers gjæring ble bunnfallet trukket av, vinen ble revet og den gjennomgikk malolaktisk omdannelse ved 18°C, noe som ga en mykere munnfølelse. Lagres i opptil 9 måneder på franske barriques, deretter minst 6 måneder etter tapping

    Alkohol: 14 %

    Farge: Rubinrød

    Nese: Noter av kirsebær, bringebær, roser og kanel, med spor av kakao og lakris

    Smak: På ganen uttrykker denne vinen toner av saftig bringebær, kirsebær og fine toner av cassis assosiert med et hint av plomme, bjørnebær samt lakris, søte krydder (diskret) og mineralitet. Tanniner er raffinerte og faste

  • Den ideelle serveringstemperaturen er 16-18 grader. Aldringsevne: Opptil 20 år ved riktig kjeller

  • Rødt kjøtt. Lagret ost.

  • Begrenset opplag med kun 3.996 flasker. Hver flaske er nøyaktig nummerert.

Kontakt oss for mer informasjon og priser

For spørsmål kontakt Atlas Wines på post@atlaswines.no eller +47 909 57 293